Om oss

Vi optimerar och elektrifierar din fordonsflotta

Bakgrund och historia

Vialumina grundades 2020 av två före detta konkurrenter inom elbilsladdning som delade en vision om att effektivisera och elektrifiera kommersiella fordonsflottor och på så sätt påskynda omställningen till fossilfria fordon i transportsektorn.

Efter samtal med åkerier och vagnparkschefer blev det uppenbart att många fortfarande var fast i den analoga världen med utskrivna excel-ark och post-it lappar. Trots stark tillväxt och ett ökat behov av transporter kämpade många med lönsamhet och brist på chaufförer. Samtidigt ökade kraven hos kunderna på gröna och fossilfria transporter med allt striktare miljörapportering som grundkrav i många upphandlingar.

Vår lösning bygger på smart bearbetning och analys av data för att hitta effektiviseringsmöjligheter samtidigt som vi påbörjar omställningen av de fordon som är redo för fossilfria lösningar utan att äventyra den dagliga verksamheten.

Vi brinner för att hjälpa våra kunder till ökad lönsamhet, hållbarhet och framgång.

Vår målsättning är att kunna erbjuda kostnadsbesparingar upp till 50%, ett minimalt koldioxidavtryck, säkrare och nöjdare medarbetare och på så sätt förbättra våra kunders lönsamhet och position.

Kontakta oss

Om grundarna

Pontus Frohde, VD och medgrundare

Nästan trettio års operativ erfarenhet från ledande positioner inom olika mjukvarubolag med fokus både på företag och konsument inklusive elva år på Microsoft och diverse styrelseuppdrag.

Senast kommer han från laddstationstillverkaren Charge Amps där han var VD under åren 2017-2020.

Pontus är utbildad civilekonom vid universitetet i Heidelberg, Tyskland.

Patrik Lindergren, Teknisk chef och medgrundare

Ingenjör med över 20 års erfarenhet från ”Internet of Things” (IoT) både som systemarkitekt, teknisk chef, VD och entreprenör.

Patrik har spenderat större delen av sin karriär inom fordonskontrollsystem, uppkopplade fordon och elbilsladdning på företag som Ericsson, Actia och Data Respons.

2009 grundade han bolaget Chargestorm, en av Europas första producenter av laddstationer. Bolaget såldes 2018 till CTEK (noterat på Nasdaq OMX) där han var teknisk chef fram till och med juni, 2021.