Om oss

Vi optimerar och elektrifierar din fordonsflotta

Vårt företag

Vialumina grundades 2020 av två före detta konkurrenter inom elbilsladdning som delade en vision om att effektivisera och elektrifiera kommersiella fordonsflottor och på så sätt påskynda omställningen till fossilfria fordon inom transportsektorn. Så det är precis vad vi gör: Vi tillhandahåller digitala verktyg för att våra kunder skall kunna kunna öka effektiviteten och fatta datadrivna beslut om hur de bäst driftar och utvecklar sin fordonsflotta.

Vår lösning bygger på smart bearbetning och analys av data för att hitta effektiviseringsmöjligheter samtidigt som vi påbörjar omställningen av de fordon som är redo för fossilfria lösningar utan att äventyra den dagliga verksamheten.

Vår målsättning är att kunna erbjuda kostnadsbesparingar upp till 50%, ett minimalt koldioxidavtryck, säkrare och nöjdare medarbetare och på så sätt förbättra våra kunders lönsamhet och position.

Vårt team

Pontus Frohde
Pontus FrohdeVD och grundare
Pontus har nästan 30 års operativ erfarenhet från ledande positioner inom olika mjukvarubolag med fokus både på företag och konsument inklusive elva år på Microsoft och diverse styrelseuppdrag.

Senast kommer han från laddstationstillverkaren Charge Amps där han var VD under åren 2017-2020.

Pontus är utbildad civilekonom vid universitetet i Heidelberg i Tyskland.

Patrik Lindergren
Patrik LindergrenTeknisk chef och grundare
Patrik är en ingenjör med 20+ års erfarenhet från ”Internet of Things” (IoT) både som systemarkitekt, teknisk chef, VD och entreprenör.

Patrik har ägnat större delen av sin karriär inom fordonskontrollsystem, uppkopplade fordon och elbilsladdning på företag som Ericsson, Actia och Data Respons.

2009 grundade han bolaget Chargestorm, en av Europas första producenter av laddstationer. Bolaget såldes 2018 till CTEK (noterat på Nasdaq OMX) där han var teknisk chef fram till och med juni, 2021.

Siri Melin
Siri MelinMarknadschef
Siri har ägnat de senaste 10+ åren med att arbeta och konsulta inom kommunikation och marknadsföring i komplexa miljöer och industrier, bland annat på och med Arelion, Epiroc och ICA Gruppen. Hon håller samtidigt på att läsa en master i Digital Management vid Teesside University i England.