Har du funderat på att uppgradera din flotta, men har svårt att avgöra hur man bäst börjar? Kraven på hållbara transporter ökar och sätter press på företag att byta ut sina fordon mot elektriska motsvarigheter. Siffror från EU-kommissionen pekar på att ungefär 1/4 av alla GHG-utsläpp inom EU kommer från vägransporter – av vilka CO2 står för en klar majoritet.

Hållbarhet är dock inte den enda lösningen fler och fler flottägare väljer den elektriska vägen: Elfordonens popularitet verkar också komma från deras överlägsna effektivitet och prestanda. Oaktat vad som är bakgrunden till en elektrifieringsresa ser den dock ungefär likadan ut för alla.

I den här texten kommer vi att gå genom de tydligaste utstakade stegen på vägen till framgångsrik elektrifiering – och passa på att berätta om var våra produkter och tjänster kan vara behjälpliga.

1. Tydliga mål

Börja med att definiera era mål Allt startar med förståelsen kring varför en fordonsflotta skall elektrifieras. Är det för att reducera utsläpp, sänka operativa kostnader – eller kanske för att möta krav från regelverk? Tydliga mål kommer att göra resan ni har framför er ännu tydligare.

2. Utvärdera befintlig flotta

Analysera den befintliga flottan utifrån storlek, sammansättning och andra mönster. Identifiera vilka fordon som bäst är lämpade för att bytas ut mot elektriska baserat på dagliga mil, användningscykel och tillgänglig laddinfrastruktur. Den här sortens utvärdering är en del av vårt eMobility Evolution-erbjudande där vi gör en kartläggning över hur redo ditt företag är för elektrifiering.

3. Total Cost of Ownership (TCO)-analys

Jämför TCO för elektriska fordon med din nuvarande flotta. Denna bör innefatta inköpspris, löpande kostnader och underhåll. En TCO-analys är också en del av vårt eMobility Evolution-erbjudande.

4. Infrastruktur för laddning

Utvärdera era behov. Avgör kvantitet och vilken typ av laddare som behövs köpas in till er verskamhet och överväg vilka partnerskap som behövs bland de tillgängliga laddoperatörerna på marknaden. Ett av de vanligaste misstagen är att inte ta enkel access för förarna i beaktning. Vårt eMobility Evolution-erbjudande kommer med en plan för laddinfrastruktur, vilket säkerställer att ni investerar i rätt laddning för era behov.

5. Val av elfordon

Välj rätt elfordon för din flotta. Ta saker som pris, räckvidd och kompatibilitet med er affär i beaktning när ni ser över modeller. Utan rätt data för jämförelse är det här en svår balansakt.

6. Använd verktyg för Fleet Management

Implementera Vialumina’s verktyg för fleet management och ta del av realtidsdata kring dina fordon. Datan hjälper er att optimera er verksamhet och er fordonsflotta, håller koll på performance och ger er möjligheten att ta informerafe beslut om er fordonsflotta och dess utveckling. En viktig del för att få rätt sorts data är att säkerställa att alla förare också använder tekniken rätt.

7. Fortsatt utveckling

Att styra om sin fordonsflotta från fossila fordon till elfordon är en ständig process och för de flesta företag är det inte en ‘trycka-på-knappen’-händelse. Det tar tid. Använd data för att kontinuerligt förbättra effektiviteten i er verkamhet, sänka kostnader och sänka ert klimatavtryck genom att optimera er fordonsflotta.

De som lyckas bäst med sina elektrifieringsresor är de som förstått att det krävs noggrann planering och att investera tid och resurser för att saker ska bli rätt. Elektrifering kommer med både affärsrisker och kostnader – därav behovet av pålitlig data som grund för besluten man tar.

Book a demo or get a quote

We will get back to you within a business day

First Name
Last Name
Company Name
Role or Title
Email Address
Phone Number
Interest:
Implementation time horizon:
Fleet size:
Additional Information