Stockholm/Nordpolen, 7 december 2023

 

I en strategiskt giv för modernisering har Vialumina valts ut för att genomföra operativa förbättringar inom North Pole Toy Industries Inc. i syfte att koppla upp och optimera jultomtens släde, inklusive renarna, för en ljusare framtid. Detta beslut speglar jultomtens åtagande att upprätthålla hög effektivitets- och hållbarhetsstandard under den kommande julperioden.

North Pole Toy Industries Inc. valt att introducera datadrivna lösningar för slädhantering inför deras årliga globala julklappsdistributionsuppdrag: Valet föll på Vialumina, kända för de mobilitetssystem som kopplar samman förare och fordon med laddstationer och elnätet – och nu även renar.

“För att möta kraven från en föränderlig värld måste vi omfamna teknik utan att kompromissa med julens anda. Vialuminas expertis överensstämmer med vår ambition för att nå operationell excellens och erbjuder en komplett lösning för att förbättra vår operationella prestation, men viktigast av allt: Att öka välbefinnandet och arbetsglädjen hos våra renar”, säger jultomten, tillika VD för North Pole Toy Industries Inc., i en kommentar.

“Vårt samarbete med North Pole Industries Inc. understryker vikten av modernisering även för de äldsta flottorna vi har här i världen. Vialumina är stolta över att bidra till effektiviteten i detta ikoniska företag och deras viktiga uppdrag”, säger Pontus Frohde, VD för Vialumina.

När jultomtens släde ger sig av på sin resa denna julafton är släden uppkopplad mot ett system som ger depåchefen på Nordpolen möjlighet att i realtid hålla koll på och optimera rutten och skicka notiser till jultomten om att renarna behöver mellanmål – sammantaget genomförs förbättringar som sänker slädekipagets klimatavtryck samtidigt som man också sänker de operationella kostnaderna för hela verksamheten.

 

 


 

Viktiga operativa förbättringar som implementerats:

Optimerad Renglädje:

Vialuminas analytiska verktyg har använts för att spåra och förbättra den totala lyckopoängen för jultomtens utvalda renar. Renarnas flygmönster förbättras också med AI för att säkerställa en mer effektiv och resursoptimerad resa. Detta inkluderar datadrivna justeringar för att optimera bränsleförbrukning, analysera vilket bränsle som är mest effektivt och minimera miljöpåverkan. Tidig analys från pilotimplementationen visar på att morötter är det föredragna mellanmålet för renarna.

 

Spårning av Leveranser i Realtid:

Vialuminas GPS-spårningssystem ger North Pole Toy Industries Inc. realtidsinformation om julklappsleveranser. Detta möjliggör exakt logistikhantering, vilket säkerställer punktlig och korrekt presentdistribution till glädje för världens barn.

 

Strategisk Ruttplanering:

Avancerade algoritmer har tillämpats för att optimera jultomtens globala ruttplanering. Detta datadrivna tillvägagångssätt syftar till att minimera resetid, minska driftskostnader och sänka slädens klimatavtryck.

 


 

Och med det sagt: God jul och gott nytt år från gänget bakom ert favoritsystem för mobilitetshantering. Vi ses 2024!

Book a demo or get a quote

We will get back to you within a business day

First Name
Last Name
Company Name
Role or Title
Email Address
Phone Number
Interest:
Implementation time horizon:
Fleet size:
Additional Information