Här på Vialumina har vi haft ett mycket spännande och produktivt år, med många intressanta samtal och möten med våra kunder. Generellt sett ser vi ett ökande behov av transporter, speciellt inom “Last Mile”-segmentet. Detta har resulterat i en stark tillväxt av lätta lastbilar och andra alternativa lätta fordon, jämfört med tunga fordon.

Elektrifieringen av kommersiella fordonsflottor är fortfarande i sin linda, med bara ungefär 2% av de 600,000 lätta lastbilarna på svenska vägar som är eldrivna. Trots en ökad efterfrågan på fordonsflottor som är uppkopplade och kan använda data för att öka effektiviteten, säkerheten och underlätta miljörapportering, är det förvånansvärt få som är där.

Under året har vi också varit aktiva deltagare på mässor och konferenser såsom eCar Expo, eCom Expo, Mobility Summit, Transportforum, Svepark Konferens, Elmia Lastbil, Drive Sweden Forum, Transport och Logistik, och flera andra. Detta har gett oss en unik möjlighet att “lägga örat mot rälsen” och höra vad våra kunder har att säga.

Efter 18 månader i utvecklingsfas, med flera pilotkunder, kunde vi den 17 maj i år driftsätta vår första fordonsflotta hos en betalande kund. Sedan dess har vi fortsatt att onboarda nya kunder i olika kategorier, inklusive service och installation, tjänstebilar, åkerier och hantverkare.

Vårt team har också vuxit från 3 till 13 personer, och vi har byggt en stark utvecklingsavdelning som levererar i högt tempo. Att hjälpa våra kunder att spara pengar, miljö och öka sin säkerhet är viktigt för oss, och vi är stolta över att kunna attrahera duktiga medarbetare som känner att de bidrar till en bättre omvärld.

Inför 2023 planerar vi för ett genombrottsår med många nya kunder som upptäcker oss och våra tjänster. Tack för att ni följer oss på LinkedIn, och håll utkik efter mer information om våra produkter och tjänster i framtiden.

Vi ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans med er och våra kunder, och hjälpa till att göra världen lite bättre genom våra lösningar för kommersiella fordonsflottor.

 

Tack för att ni har läst vårt inlägg, och vi hoppas att ni har haft ett lika spännande och produktivt år som vi har haft.

Bästa nyårshälsningar från Team Vialumina

Book a demo or get a quote

We will get back to you within a business day

First Name
Last Name
Company Name
Role or Title
Email Address
Phone Number
Interest:
Implementation time horizon:
Fleet size:
Additional Information